Skiftaren

295,00 kr

Skiftaren av Johanna Krebs & Alice Johansson

Urban fantasy för ungdomar

Del 3 i Arvtagarserien. Läsålder: 12-15 år. Danskt band, 448 sidor.

Beskrivning

Höstlovet närmar sig och Emma längtar. Äntligen ska hon få åka tillbaka till lägerskolan, där hon först träffade sin ledarhund Santos och lärde känna sina arvtagarvänner.
Det finns bara ett problem. Deras samordnare Christopher vill att de ska smita iväg till fjällen i stället. Han påstår sig ha fått upp ett spår efter Margrim och tror att de kan avsluta striden en gång för alla.
Samtidigt dyker märkliga spår upp runt Victor och Bellas gård där Emma och de andra tillbringade sommaren. Hoten kryper närmare från de mest oväntade håll och snart ställs Emma inför ett omöjligt val. Hur långt är hon beredd att gå för att rädda ett liv?

Skiftaren är den tredje delen i serien om arvtagarna, familjerna som fortfarande lever nära nordiska väsen.

Recensioner

”Författarna Johanna Krebs och dottern Alice Johansson har skrivit en välformulerad, hisnande fortsättning på Arvtagarserien. När kommer berättelser om eld, luft och ande-stenarna? Helhetsbetyg 4 av 5.”
– Om Arvtagarserien del 2, Eva Bjärlund, BTJ

Om författarna

Foto: Patrik Svedberg, Huskvarna

Johanna (f. 1971) växte upp på Öland, men bor numera i Huskvarna. Hon är HR manager och har arbetat med personalfrågor i en rad olika branscher bl.a. inom Sverige Domstolar. Hennes skrivarbana inleddes på allvar med en skrivkurs hos Ordfront ledd av Kerstin Matz och Ulla Trenter och senare med litteraturkursen ”Att skriva fantasy” på Linnéuniversitetet.

Alice (f. 2004) läser samhällsvetenskaplig linje med beteendeinriktning på Per Brahe-gymnasiet i Jönköping. Vid sidan av den gemensamma debutromanen har hon även skrivit ett eget manus och ett flertal noveller. Under 2021 var hon Platsens författare i Jönköping.

Länkar

Ytterligare information

Författare

Alice Johansson, Johanna Krebs

Förlag

Chapter Rebels

Format

Danskt band

Sidantal

448

Språk

Svenska

Typ

Roman

Utgivningsår

2024

Formgivare

Elin Ihreborn

Läsålder

12-15 år

Illustratör

Alma Klingberg

Serie

Arvtagarserien

Del

3